11.4.2014

Päiväretki huipuilla









Meille tarjoutui mahtava mahdollisuus lähteä jo toisena Vacouver-päivänämme käymään parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalla Whistlerillä. Jo ajomatka sinne oli huikea, mutta siitä lisää ehkä myöhemmin, nyt keskitytään Whistlerin näköaloihin! Whistler oli vuonna 2010 Vancoverin olympialaisten keskuspaikka ja sitä ennenkin se oli jo yksi Pohjois-Amerikan suosituimmista talviurheilukeskuksista. Olimme etukäteen päättäneet, että haluamme näiden kahden kuukauden aikana käydä siellä ja siksi olimmekin innoissamme, kun mahdollisuus tarjoutui niin pian saapumisemme jälkeen. Lähdimme keväisestä Vancouverista ja päädyimme keskelle lumista talvea!



Näkymää gondolista
Vuonna 2008 Whistlerissä avattiin ennennäkemätön Peak 2 Peak Gondola, jossa noustaan ensin Whistler Mountainin huipulle (no ei nyt ehkä ihan huipulle, mutta kuitenkin) ja jatketaan siitä toisella gondolilla viereisen Blackcomb Mountainin huipulle. Nimenomaan tuo kahden vuoren välinen gondolimatka oli meistä koko retken ikimuistoisin osuus, vaikka näkymät vuorilta olivat tietenkin myös huikeat. Emme ole kumpikaan koskaan olleet missään vuorilla, tai oikeastaan edes nähneet kunnon vuoria, joten meillä meinasi tietenkin pudota silmät päästä, kun gondoli kohosi ylemmäs ja ylemmäs. Olemme kumpikin pitkään haaveilleet, että pääsisimme näkemään kunnon vuoria ja nyt niitä kyllä todella on nähty, ja nähdään päivittäin täällä Vancouverissa!

Osan gondoleista pohjassa oli ikkuna, josta sai ihastella alapuolella avautuvia näkymiä. Lattiaikkunasta hahmotti myös aika hyvin, kuinka korkealla sitä mentiinkään..


























Vuorten juurella levittäytyvät suloiset lomakylät, joissa pitkän päivän rinteessä huhkineet laskijat saavat
rentoutua shoppailemalla, syömällä hyvin tai ihan vain käveleskelämällä ympäriinsä. Monipuoliset kaupat ja huvitukset tulee myös tarpeeseen niille, jotka telovat itsensä rinteessä ja joutuvat lopettamaan laskunsa lyhyeen. Alueella nimittäin näkyi monia keppien, kipsien ja vastaavien kanssa liikkuvia lomalaisia. Eikä kyllä ihme, kyllä jotkut rinteet näyttivät melkoisen hurjilta ainakin näin Pohjanmaan kasvateille..






8 kommenttia:

  1. Samaa mieltä J-P:n kanssa. AskoT

    VastaaPoista
  2. Voi uullalllaaa! Ei vitsi kuinka siistiä :D Repesin tuolle:" Monipuoliset kaupat ja huvitukset tulee myös tarpeeseen niille, jotka telovat itsensä rinteessä ja joutuvat lopettamaan laskunsa lyhyeen." :DDDD Auts!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, sääliksi kyllä kävi niitä keppien kanssa hilluvia tyyppejä. Menee kallis loma hukkaan... Olis ollut kyllä ihan siistiä kokeilla itsekin lasketella noilla rinteillä, mutta ei nyt tällä kertaa ainakaan! :P

      Poista
  3. Haaste! http://satuannikki.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Moikka Kristiina,
    Juteltiin lounaalla ja mietimme miten matka mahtaa sujua. Arja kertoi että oli käynyt katsomassa blogiasi. Nämä on kyllä nähtä itse, mahtavia kuvia ja hyvää tekstiä! Innostuin heti haaveilemaan matkasta... Nauttikaa reissusta! Terkkuja täältä Espoosta, Maisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Maisa, kiva kun laitoit viestiä ja blogi miellyttää ! Hyvinhän täällä kaikki menee, hirveesti ollaan tykätty olla ja aika menee tosi nopeesti. Aika paljon ollaan koko ajan menossa ja ollaanki ehditty nähdä paljon upeita ja kivoja paikkoja. Terkkuja myös sinne :) t.Kristiina

      Poista