22.4.2014

Fillarit alle ja menoks!



Jonkin verran on taas aikaa vierähtänyt viime päivityksestä. Meillä on ollut aika tiivis pääsiäisen aika täällä, jokaiselle päivälle on ollut ohjelmaa Mikaelin työn puolesta. Se on kuitenkin ollut vaan mukavaa, ollaan saatu tutustua moniin uusiin ihmisiin ja nähty uusia hienoja paikkoja. Eli potentiaalisia blogijuttuja tulee paljon nopeampaan tahtiin, kun mitä ehditään julkaista. Saa nähdä rahoittuuko tahti yhtään viimeisten viiden viikon aikana :D

Yhtenä aurinkoisena vapaapäivänä päätettiin ottaa kauniista säästä ilo irti ja lähdettiin pyöräretkelle ihan Vancouverin keskikaupungin kupeessa sijaitsevaan Stanley Parkiin. Oli aivan mahtavaa paljon autossa istumisen jälkeen viilettää menemään pyörällä! Kaivetaan Helsingissä pyörät esiin mahdollisimman aikaisin keväällä ja fillaroidaan myöhälle syksyyn ja ollaankin täällä vähän kaivattu sitä. Vuokrasimme pyörät ihan läheltä Stanley Parkia ja maksettiin niistä noin 10 €/tunti/pyörä. Ei otettu niitä ensimmäisestä vastaantulevasta vuokraamosta vaan tehtiin vähän hintavertailua ja se kyllä kannatti, nimittäin jossain paikoissa pyydettiin jopa kolminkertainen määrä siihen nähden, mitä me maksettiin.


Joku innokas turisti
















S
Stanley Park on yli neljäsataa hehtaaria suuri puisto, jota ympäröi melkein joka suunnalta Tyynimeri. Puisto on saanut olla hyvin pitkälti lunnollisessa tilassaan, siellä on edelleen yhtä paljon metsää kuin 1800-luvulla, mikä tarkoittaa noin puolta miljoona puuta.

Upean vanhan metsän lisäksi puistossa on rantoja, pieniä järviä, ruusutarha, kahviloita yms. Puiston reunoja myötäillen kulkee noin 10 km pitkä tie, jossa oli oma kaista pyöräilijöille ja kävelijöille. Meillä meni reitin pyöräilemisessä reilu kaksi tuntia, kun piti noin joka viides metri pysähtyä ottamaan valokuvia. Muutenkin oli kiva pysähdellä, kun pyörätie oli sen verran kapea, ettei siinä ajaessa voinut hirveästi jäädä tuijottelemaan maisemia. Puisto on todella suosittu, vastaan tuli paljon lenkkeilijöitä, muita pyörän vuokranneita turisteja, ja perheitä viettämässä mukavaa retkipäivää. Sää oli aivan mahtava ja saimme ihailla keväistä luontoa, huikeita vuorimaisemia ja Vancouverin downtownin tyylikästä siluettia. Tämä on ehdottomasti juttu, jonka haluamme tehdä uudestaan jos aika vaan millään sallii!








Toteemit inspiroivat! 






6 kommenttia:

  1. Hei rakkaat! Vai miten kaunista siellä on��. Kivat kertoo paljon. Saatiin olla ikään kuin matkalla siellä myös. Seuraavaa blogia odotellessa.; Maili -äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Hei! :) Täällä on kyllä mielettömän kaunista. Satoi tai paistoi. Kevät askeleen edellä Suomea!

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! Kiva nähä myös teidät kuvis :)

    VastaaPoista
  3. OI tuska kuinka ihanat maisemat, mä en kestä!! Miss u guys! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hii vaihtuisko Pariisi Vancouveriin ;) ? Mekin missataan sua! <3

      Poista