22.3.2014

Pieni kylä isossa kaupungissa










Pitkästä aikaa taas vähän matkajuttuja, ettei alunperin matkablogiksi tarkoitettu blogi täyty vallan kokonaan Mikaelin autiotalohaaveista. Tajuttiin myös, että meillä olisi vielä vaikka kuinka paljon kerrottavaa Nykistä (kyllä, matkasta on melkein vuosi..) ja seuraava, melkolailla pidempi reissu kolkuttelee jo ovella. Tuosta tulevasta reissusta ihan pian lisää, ensin vähän siitä Nykin reissusta.

Ollessamme viime keväänä New Yorkissa, asuimme osan ajasta Jersey Cityssä. Oli jotenkin kyllä villiä, että vaikka kaupunki on aivan Manhattanin vieressä, se kuuluukin New Jerseyn osavaltioon. Eli käytännössä ramppasimme kahden osavaltion väliä New Yorkissa ollessamme. Hassua!

Jersey City oli aivan järjettömän suloinen, kuin pieni kylä, mutta joka jatkui ja jatkui vaan. Majoituspaikkamme lähellä oli joitain hauskoja pieniä putiikkeja, kivoja kahviloita ja tietenkin liuta ketjuravintoloita. Ja itse asiassa Krisse teki parhaat edulliset shoppailulöytönsä nimenomaan Jersey Cityn pikkuputiikeista.

Tunnelmallisuuden ja kauniiden talojen lisäksi alue tuntui hyvin turvalliselta ja sinne oli aina kiva palata iltaisin Manhattanilla haahuilun jälkeen. Tämä oli meille kummallekin ensimmäinen kerta Nykissä ja siksi emme malttaneet käyttää niin paljon aikaa Jersey Cityssä. Mutta sielläkin olisi varmasti paljon jänniä paikkoja koluttavaksi, ehkä seuraavalla kerralla maltamme paremmin antaa niille mahdollisuuden.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti