6.5.2014

Mykistävää tyhjyyttä




Mihinkäs sitä koira karvoistaan pääsisi. Tottahan meidän (lue: Mikaelin) piti myös täällä päästä tutkimusmatkalle jonnekin hylättyyn, pelottavaan ja tyhjään paikkaan. Sellainen löytyikin sitten lähempää kuin arvattiinkaan.

Meille vinkattiin jokunen viikko sitten, etta meidän asuinpaikan lähellä olisi joku hylätty sairaala. Ei tuolloin vielä tajuttu, etta kyse oli valtavasta mielisairaala-alueesta, johon kuului monia valtavia rakennuksia ja suuret tilukset.

Tällaisissa hylätyissä paikoissa on mielenkiintoista se, miten niissä yhdistyy tietty selkäpiinkarmimisefekti ja sanoinkuvaamaton kauneus ja historian havina. Kun tepastelimme tuolla Riverview Hospitalin rakennusten vierustoja pitkin, pystyi aivan kuvittelemaan seinien takana joskus kaikuneet äänet.

Hylätty mielisairaala, Riverview Hospital. Coquitlamissa, aivan Vancouverin lähellä.









Vaikka alue olikin mielenkiintoinen ja kutkuttava, on oikeastaan ihan järjettömän surullista, että kaikki ne hienot ja valtavat rakennukset ammottavat nyt tyhjyttään, eikä niissä ole vakituista toimintaa. Niitä kyllä käytetään melko aktiivisesti eri leffojen ja tv-sarjojen kuvauksissa, mutta kyllä tuollaisilla rakennuksilla soisi olevan muutakin käyttöä. Ja vielä vaikeampi sitä on käsittää, kun meille kerrottiin, että sairaalaa suljettaessa suuri osa potilaista joutui kadulle, kun heille ei ollut mitään muutakaan paikkaa. Itse asiassa ihan lähellä Vancouverin keskustaa on muutaman korttelin alue, joka on oikeastaan täynnä kodittomia ihmisiä. Huumeiden ja muiden päihteiden käyttäjiä ja myös tuon Riverview Hospitalin entisiä potilaita. Olemme ajaneet alueen läpi muutaman kerran, ja näky on kyllä aivan lohduton. Eikä sitä oikein voi edes käsittää. Emme ole ikinä missään nähneet vastaavaa.





























4 kommenttia:

  1. No morjens taas mitä paikkoja!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. En ollut tästä paikasta kuullutkaan ja pitääpä käydä jossain välissä kurkkaamassa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tuli sullekin jotain uutta! :) Meilläkin tarkoitus vielä käydä joku päivä tuolla toisen kerran, oli sen verran jännä paikka.

      Poista