30.5.2014

Vancouverin viileimmät kirppikset

Granny&Grumpa`s. Abbotsford, BC





Näiden kahden Vancouver-kuukauden aikana meidän on tullut kierreltyä ja koluttua kirppari jos toinenkin. Itse asiassa niitä on tullut nähtyä jopa niin monia, ettemme tässä voi edes kaikkia alkaa luetella ja tokkopa niitä edes muistaisimme. Haluttiin kuitenkin esitellä ne meidän mielestä kivoimmat kirpparit. Mainittakoon, että seuraava lista on ankaran pohdinnan, analysoinnin ja karsinnan tulos ;)

Vancouver Flea on vähän valtterimainen (=Helsingin entinen suosituin kirppari) kirppari ihan lähellä downtownia. Se on auki viikonloppuisin ja pyhäpäivisin ja sinne voi ilmeisesti kuka tahansa mennä myymään kamppeitansa. Ollaan käyty siellä kaks kertaa ja meistä kyllä vaikutti, etta siellä oli aika paljon samoja myyjiä kummallakin kerralla. Ja joidenkin myyjien kojut oli sellaisia viritelmiä, ettei niitä varmasti joka viikonloppu rakenneta ja pystytetä uudelleen. Vähän liian monilla myyjillä oli siellä myynnissä uutta, meidän mielestä tylsää muovitavaraa. Onneksi helmiäkin oli! Tälle, kuten joillekin muille suosituille kirppareille on täällä muuten sisäänpääsymaksu. Vancouver Flealla se oli dollarin per naama. 

Meidän matkaan Vancouver Flealta tarttui ensimmäiselta kerralta kevyesti yksi laukku ja Cokis-tarjotin. Toisella kerralla mun piti vähän vakuutella Mikaelille, miksi olisi ehdottoman järkevää ostaa kaksi tuotantokautta Gilmoren tyttöjä ja kantaa ne sitten USA:n kautta Suomeen..




Granny & Grunpa's on meidän uusin kirpparilöytö ja se olikin kylla todella mielenkiintoinen paikka. Se sijaitsee Abbotsfordissa, Vancouverista noin 60 km itään.Vanhan pariskunnan pihapiirissään pitämä kirppari käsitti monta valtavaa vanhaa navettaa ym. rakennusta ja ne kaikki oli lattiasta kattoon saakka täynnä tavaraa. Jos asuttaisiin täällä, niin olisipa matkaan saattanut lähteä muutamia valtavia vanhoja (ja ihan sikahienoja t. Mikael) cokis-mainoksia, vanhoja cokis-puulaatikoita yms. Nyt onneksi järki kuitenkin vei voiton ja lähdimme tyhjin käsin kotimatkalle. Järki siis siksi, että nuo mitkään eivät olisi todellakaan mahtuneet matkalaukkuihimme. Melkein sain kyllä kiskoa Mikaelin väkipakolla ulos sieltä..







Tuonne huoneeseen melkeinpä pelotti astua sisälle

Village Antiques Mall Fort Langleyssa oli aivan valtava halli, joka oli täynnä kaikkea hienoista posliiniastioista likaiseen roinaan. Tavaroiden välissä kiemurteli kapeita käytäviä, ja siellä kierrellessä tuli vähän samanlainen olo kuin aikanaan pikkutyttönä viulukotelo selässä Tiimarissa. Tai norsulla posliinikaupassa, miten vain. Siellä oli kuitenkin paljon kivaa katseltavaa ja sieltäkin mukaan tarttui kröhöm, cokis-kamaa. Tällä kertaa vanhojen lehtimainosten muodossa. Muutakin olisi varmasti tullut mukaan jos olisi jaksanut kiertää vielä toistamiseen. Nähtävää oli nimittäin taas niin paljon, että silmissä sumeni!







Bonus: Eastside Flea oli kyllä niin kummallinen kirpparikokemus, etta sen oli pakko päästä listalle. Kun kävelimme kohti kirpparia, niin ihmettelimme ovella olevaa vartijaa, joka tarkasti kaikkien sisälle pyrkivien paperit. Tarkistimme portsarilta, etta oliko sisällä varmasti kirppari vai olimmeko eksyneet jonnekin aivan muualle. Olimme kyllä oikeassa paikassa, mutta kirpparilla tarjoiltiin alkoholia ja siksi paperit piti tarkistaa.. ok. Päästyämme sisälle tuntui kun olisimme keskella hämyistä hipsteribileluolaa. Ihmiset kulkivat pimeässä spottivalojen valaistuksessa drinkit käsissään ja musiikki jytäsi korviahuumaavasti. Jotkut rekkejä kiertelevat ihmiset oli hyvinkin persoonallisesti pukeutuneita, jos nyt bodypaintingia voi pukeutumiseksi kutsua. Koska olimme maksaneet sisäänpääsymaksun, niin kiersimme tunnollisesti kaikki rekit, mutta kyllä raikas ilma vaan tuntui hyvältä tuon jalkeen :D Tämä ei ihan meidän kauraa ollut, mutta joku muu voisi varmasti tykätä tosi paljon!



2 kommenttia: