7.4.2014

Uudet kotihuudit

Takapihaltamme avautuva näkymä. Ihan jees.

Jaaahuuu! Kahden kuukauden seikkailu Vancouverissa, Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa on alkanut! Viikko täällä onkin jo vierähtänyt ja tykästytään kaupunkiin, ympäristöön, ihmisiin ja maisemiin koko ajan enemmän ja enemmän. Mikael siis suorittaa työharjoittelunsa täällä ja Krisse viipottaa mukana oloneuvoksena, autellen siinä missä pystyy. Ensimmäinen viikko ollaan touhotettu paikasta toiseen, nähty ja tehty paljon. Ehkä ei olla vielä tajuttu, että meillä on tosiaan kaksi kuukautta aikaa kierrellä ja tutustua paikkoihin, sen tavallisen kahden viikon sijaan.

Saimme ennen lähtöämme ystäviltämme läksiäislahjaksi salaperäisen kirjekuoren, jossa oli jokaiselle Kanadassaoloviikolle oma pieni tehtävänsä. Saamme avata aina yhden viestin kerrallaan ja ensimmäisen viikon tehtävä oli ottaa kolme kuvaa lähiseutumme kivoimmista/mielenkiintoisimmista kohteista. Kauaa ei tarvinnut miettiä, mistä kuvia ottaisi, sillä talo, jossa majailemme, sijaitsee aivan upealla paikalla! Ikkunoista avautuu näkymä lumihuippuiseen vuoristoon ja joka aamu ihastelemme sitä yhteen ääneen, aina yhtä innoissamme.


Ensimmäinen kiva kohde lähiympäristössämme on siis niinkin lähellä, kuin takapihallamme:




Toiseksi kivaksi paikaksi valitsimme takapihan vierestä alkavan sademetsän. Metsä on jotenkin hurjan satumainen ja jännä paikka. Sen läpi menee polku, joka on paikoin kovinkin jyrkkä. Käytiin tuolla metsässä kävelyllä heti seuraavana päivänä, kun tänne oltiin tultu ja jyrkkyys kyllä tuntui jetlagin väsyttämässä kropassa ihan kunnolla! Metsässä kuulemma maijailee myös karhuja ja yritettiin niitä kovasti tiirailla, mutta ei ainakaan vielä onnistanut ;)













Kolmanneksi kohteeksi valitsimme nämä lähikadut. Tykkäämme hurjasti vain käveleskellä ympäri asuinaluetta ja ihmetellä erilaisia taloja. Täällä on paljon sekaisin pienempiä ja matalampia vanhoja taloja, sekä uusia, valtavia linnamaisia lukaaleja. Vanhoilla taloilla on isot pihat ja puutarhat ja kuulemma trendi on, että vanhat talot pistetään maan tasalle ja tilalle kohoaa kaksi hulppeaa taloa, minimaalisella puutarhalla. Katukuva on siis hyvin kirjava ja siksi mielenkiintoinen.





6 kommenttia:

  1. Ihanaaa! Ihana metsä,tekis mieli lähteä Laihialta sinne talsimaan! Viettäkää ikimuistoinen 2kk ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi metsä on kyllä hurjan jännä! Siellä ei kylläkään pääse kulkemaan muuta kun tuota yhtä polkua, kun aluskasvillisuutta on niin runsaasti. Kiiiitos! :)

      Poista
  2. Oioi kui siistin näköstä, todellaki todellaki todellaki todellaki!!! Vitsi ku olis ollu mahis tulla käymään, voi yhyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HIi olis huippua, jos olisit päässy! Tai vielä jos olisitte päässy porukalla niin aiaiaiai!! Meidän pitää vissiin vaan laittaa paljon kuvia tänne, niin pääsette tunnelmaan ^^

      Poista
  3. Wau mitä maisemia ja kuvia! Varmasti tulee olemaan mahtava kevät siellä! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt on ainakin sellanen olo, että oikein lupaavalta vaikuttaa ;) Tiedossa on Mikaelin työn puolesta muutama reissu lähiseuduille ja vähän kauemmas ja sitten ihan omia suunnitelmia on tietenkin myös. Jokainen päivä otetaan jännityksellä vastaan ! :)

      Poista