22.6.2014

Kultakuumetta!

Ajopäivä 6: Lake Tahoe–Mono Lake

Pikaterkut Losista! Täällä ollaan menty aamusta iltaan, niin illalla ei oikein jaksa muuta kun vähän suunnitella seuraavan päivän ohjelmaa ja kaatua puolikuolleena sänkyyn. Palaillaan nyt kuitenkin taas reissussa siihen mihin viimeksi jäätiin, eli Lake Tahoelle. Sieltä oli mukava startata uuteen päivään. Seattlen jälkeen nähtiin matkan varrella lähinnä pieniä kaupunkeja ja rauhallisia luonnonpuistoja, niin oli mukavaa olla hetken taas ihmisten ilmoilla. Tahoe on suosittu lomapaikka ja sen kyllä huomasi kaduilla kävellessä. Motelleja ja hotelleja riitti joka lähtöön, mutta onneksi vielä ei ihan ollut lomakausi alkanut, ettei muutos ollut liian suuri meille metsäläisille. Rauhallisen aamun ja Tahoella kiertelyn jälkeen suunnattiin kohti aavekaupunki Bodieta.

Kuvasta ei niin hyvin erota, mutta tien molemmilla puolilla oli aika hurja jyrkänne, piti ajaa kieli keskellä suuta. Taustalla näkyy Lake Tahoe. 

Mukavaa, kun satuttiin Tahoen renessanssimarkkinoille juuri samaan aikaan Jack Sparrown kanssa.
Odotettiin Bodieta suurella mielenkiinnolla ja se oli kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen! Se oli aikanaan menestyvä ja vilkas kultakuumekaupunki ja parhaimmillaan siellä oli kuutisenkymmentä saluunaa ja asui kymmenisentuhatta ihmistä. Enää taloista on jäljellä murto-osa ja ihmisistä ei yhtään. Ilmeisesti Bodie oli myös aika pahamaineinen kaupunki, jossa tappelut ja murhat olivat arkipäivää. Sellaiseen kivaan kaupunkiin siis suunnattiin. Siellä oli jännää kierrellä ja kurkkia sisään ikkunoista, miettiä millaista elämää siellä on eletty. 



Mono Lakella oli meidän ensimmäinen etukäteen varaama motelli ja kieltämättä sinne ajellessa hieman jännitti, mitä sitä oli tullut varailtua. Tarkemmin ottaen El Mono Motel sijaitsi Mono Laken vieressä, pikkukaupungissa nimeltä Lee Vining. Onneksi majapaikka osoittautui todella suloiseksi ja persoonalliseksi motelliksi, ja se oli mahtavalla sijainnilla seuraavaa kohdettamme, Yosemiten kansallispuistoa ajatellen. Loppujen lopuksi oltiin tosi tyytyväisiä etukäteisvaraukseen, koska motelli oli tupaten täynnä! 

Mono Lake, Kalifornia

3 kommenttia:

  1. Oli varmaan tosi kiva tutustua historian havinaan. Kuvistakin näkyy, kuinka raunioita ja autonromuja - aika hienoja ovat olleet - vain jää jäljelle kovankin työn, ilon ja varmaan surujenkin jälkeen. Kultahippuja ei enää näy. t. AskoT

    VastaaPoista
  2. Oli varmaan hurjaa käydä "aavekaupungissa", yksin sinne ei olisi kiva mennä. Onkohan siellä kuvattu monta elokuvaa. Kivaa oli taas lukea ja katsella kuvia, KIITOS! Maili

    VastaaPoista