8.6.2014

Washington kahdessa päivässä

Ajopäivät 1–2: Seattle–Forks–Astoria

Tällä hetkellä on kyllä jo kuusi ajopäivää mittarissa, mutta ajateltiin kuitenkin aloittaa ihan alusta ja tiivistää aina muutaman päivän seikkailut yhteen. Nyt siis päivät 1 ja 2, jotka ajeltiin Washingtonin osavaltiossa. Yllätyttiin iloisesti sunnuntaina, kun mentiin hakemaan autoa vuokraamosta ja meille tarjottiin Ford Explorer -maasturia samaan hintaan varaamamme Nissan Maximan tilalta. Pienellä kauhun ja riemun sekaisella kunnioituksella pakkasimme valtavan maasturin melkeinpä täyteen tavaraa ja tajuttiin, että ei meidän kimpsut ja pakaasit olisi edes tainneet siihen Maximaan mahtua, vaikka Kilroylta niin etukäteen vakuutettiinkin. Eli onneksi meille tarjottiin tuota Fordia, olisi muuten mennyt vähän sormi suuhun heti ensimmäisenä päivänä!

Siinä se Ford komeilee. Taustalla Olympic National Parkiin kuuluva Lake Crescent













Kuten jo aikaisemmin mainitsimmekin, meidän ensimmäinen varsinainen roadtrip-kohde oli Olympic National Park ja se yllätti meidät kaikki todella positiivisesti! Käytiin ensimmäisenä päivänä 1 500 metrin korkeudessa Hurricane Ridgellä, joka on puiston yksi pääkohteista. Sieltä oli aivan mielettömät näkymät ja oli mukavaa, kun alue ei ollut tupaten täynnä muita turisteja. Bambeja ja muita eläimiä siellä kyllä oli senkin edestä, mutta ne oli mukavia seuralaisia. Moni kävelyreitti oli vielä lumen takia suljettuna, mutta päästiin onneksi jonkin verran kävelemään ympäriinsä ja katselemaan maisemia eri suunnista. Jatkettiin samana päivänä vielä Forksiin yöksi, koska pakkohan meidän oli päästä käymään Twilight-cityssä. Eipä se tainnut niin kovin ihmeellinen olla, mutta kun se nyt niin sopivasti "sattumalta" oli reitin varrella.. Maanantaina jatkettiin matkaa 101-tietä pitkin seuraavaan yöpaikkaamme Astoriaan, joka sijaitsikin jo Oregonin puolella. Matkan varrella käytiin niin ikään Olympic National Parkiin kuuluvissa Hoh Rain Forestissa ja Ruby Beachilla. Aivan käsittämätöntä, miten niin pieneen alaan voikin mahtua niin paljon erilaisia upeita paikkoja ja miten maisema voi vaihtua niin totaalisesti. Lumihuippuisista vuorista mystisiin sademetsiin ja rantoihin. Varsinkin Ruby Beach valloitti meidät täysin! Rannalla leijui upea usva, joka yhdistettynä erikoisiin kivimuodostelmiin ja Tyynenmeren aaltoihin loi pysäyttävän tunnelman.










Hoh Rain Forest, Olympic NP, WA



Ruby Beach, Olympic NP, WA 

4 kommenttia:

  1. Hauska yksityiskohta toi veteen lentävä kivi :D Ootteks pärjänny? Näyttää SIISTILTÄ

    VastaaPoista
  2. noita kuvia vois käyttää vaikka jossain kilpailussa, upea väritys kahdessa alimmaisessa erityisesti, mutta kaikki ovat huikeita. terv: Maili

    VastaaPoista
  3. Olen täysin samaa mieltä kuin edelliset kommentoijat eli erityisen upeita kuvia! : )
    -Tanja

    VastaaPoista
  4. Täällä kyllä odotetaan lisää tekstiäkin. Nyt "kynä käteen" ja vähän tarinaakin, missä päin liikutte ja mitä kaikkea on tapahtunut. Joka päivä kuitenkin käyn katsomassa sivujanne, josko tarina jatkuisi!

    VastaaPoista