28.6.2014

Kalifornian parhaat kukkulat

Ajopäivät 7–9: Mono Lake–Mariposa–Bakersfield

Yosemiten kansallispuisto oli meille ehkä reisun yksi odotetuimmista paikoista ja oltiin varattu sille pari päivää aikaa. Koska satuttiin sinne juuri viikonlopuksi, varattiin myös majoitus lähistöltä etukäteen. Osattiin odottaa kovaa turistirysää, mutta silti se valtava ihmispaljous yllätti. Ja ehkä myös vähän latisti fiilistä. Seuraavalla kerralla menisimme sinne arkena ja mieluiten vähän aikaisemmin keväällä, jos ihmisiä olisi silloin vähän vähemmän. Jokatapauksessa Yosemite oli aivan upea paikka ja ehdottomasti käymisen arvoinen. Puistossa on paljon vaellusreittejä, joista osa on helppoja ja lyhyitä ja osa taas haastavia monta tuntia kestäviä reittejä. Autollakin pääsee kuitenkin suoraan ajelemaan upeille paikoille ja ympäri puiston ja mehän teimme tietenkin juuri niin. Varmaan noilla vaellusreiteillä olisi ollut vähän vähemmän tungosta.. 

Tunnel View, Yosemite NP





Glacier Point, Yosemite NP
Ihan Yosemiten vieressä on myös Kings Canyon ja Sequoia National Park ja käytettiin kolmas päivä niissä. Ei otettu Punapuumetsää mukaan tähän reissuun kun ajateltiin, että Sequoian valtavissa puissa on tarpeeksi yhdelle reissulle. Ja massiivisiahan ne olivat! Sequoiat on tilavuudeltaan maailman suurimpia puita ja Punapuut taas pisimpiä. Yleensä Suomessa puhutaan vaan Punapuista, mutta kyllä Sequoitkin ovat näkemisen arvoisia :) Puiden lisäksi Sequoiassa oli myös upeita maisemia. Ajettiin kohti Bakersfeldia puiston eteläpäädystä ja tie oli mukavaa kiemuraista serpentiinitietä, jolta avautui aina toinen toistaan upeampia näkymiä. Ehdottomasti yksi matkan hienoimmista teistä! Kirjoittajan tosin täytyi aina tiukoissa mutkissa pitää silmiä kiinni, kun meinasi vähän kauhistuttaa tien vierestä alkava pudotus.



4 kommenttia:

  1. Upeita kuvia taas, voi vain kuvitella miltä ne näyttää livenä. Valtavia puita. Teidän nassuista näkee miten suurenmoinen reissu teillä on ollut. Ihanaa kun tuutte kotiin!!! TERVETULOA!!!
    - Maili -

    VastaaPoista
  2. Kyllä hienosti olette blogilla pitäneet meitä ajan tasalla reissustanne. Kiitos ja hienoa aikaa taas Suomeen. AskoT

    VastaaPoista
  3. Pitäiskö jo huolestua kun ei moneen viikkoon tullut uusia päivityksiä? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee! Ei tarvitse huolestua :) Ihan elävien kirjoissa ollaan, nyt jo onnellisesti koto-Suomessa. Kirjoituksiakin alkaa kyllä pian taas tulla, kunhan pääsemme taas asettumaan lomailun ym. jälkeen. Kiva, jos oot blogia lueskellut!

      Poista